Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Родољуб Шабић поднео кривичну пријаву против НН службеника ПИО фонда

Email

rodoljub-sabic-n1

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић поднео је кривичну пријаву против НН службеног лица у ПИО фонду због тога што је, како тврди, неовлашћено саопштило Српској напредној странци податке корисника старосних, инвалидских и породичних пензија у Србији.

Пријава је поднета Првом основном јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саопштењу повереника.

Шабић је покренуо и поступак надзора према Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање, председнику Србије и Српској напредној странци, због писма захвалности председника Србије пензионерима.

У саопштењу се наводи да повереник није добио одговор на захтев да ли су учинили доступним податке о корисницима пензија.

Генерални секретаријат председника Републике одговорио је Поверенику да уопште није обрађивао, односно прибављао предметне податке.

Из СНС-а су одговорили поверенику да су податке о именима, презименима и адресама корисника пензија добили из базе чланства СНС, као и кроз акције ВДВ и штандове које су спроводили последњих десет година.

Повереник је затражио изјашњење и од Јавног предузећа „Поште Србије“, који су одговорили да је СНС обавестила Пошту о планираној отпреми око милион и седамсто хиљада пошиљака адресоване директне поште.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама