Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Ухапшени су К. С. (1983), руководиоца у предузећу „Trade exspress”, и Б. Г. (1985), запосленог у овом предузећу, због постојања основа сумње да су извршили три кривична дела пореска утаја.

Email

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, у сарадњи са Пореском полицијом и по налогу Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу, ухапсили су К. С. (1983), руководиоца у предузећу „Trade exspress”, и Б. Г. (1985), запосленог у овом предузећу, због постојања основа сумње да су извршили три кривична дела пореска утаја.

Због сумње да је починио иста кривична дела расписана је потрага за С. М. (1973), одговорним лицем предузећа „Trade exspress“.

Они су осумњичени да, у периоду од јануара 2016. до краја 2017. године, у пореским пријавама нису приказали производњу и испоруку бетона, продају фракција песка и набављених половних аутомобила из иностранства, при чему новац од продаје није уплаћен на пословни рачун предузећа.

На тај начин су, како се сумња, избегли плаћање пореза по више основа, чиме је оштећен буџет Републике Србије за износ од 49.759.676 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама