Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Aleksandar Veljić: Ko je taj “sveti Valentin”?

Email

Sveti valentin

 

Ko je taj “sveti Valentin”, ili sotonski običaji koje upražnjavaju neobavešteni hrišćani kojima je srcu drag takozvani “dan zaljubljenih”?
Pagani Rimljani vekovima pre Hrista slave 15. februar, a 14. februara razbludni idolopoklonički festival u čast Luperkusa – “lovca na vukove”, takozvana „Luperkalia”. Pitate se kako je sotonski rimski festival dobio ime “sveti Valentin” i kakve veze sa tim ima golišavi Kupidon i zašto ljudi šalju slike srca jedni drugima na dan lovca na vukove?
Nimrod, crnac, prvi svetski diktator, beše “dobar lovac” (Postanje 10:9). To je taj lovac na vukove. Zašto su ga Rimljani nazvali “Valentin” – “Valentinus? Latinska reč “valens” znači “biti snažan, jak, moćan, silan”. Bila je poznata narodna izreka za Nimroda: “silan lovac pred Gospodom”. Nimrod je bio narodni heroj, narodni Valentin! Imao je još jedno ime: “Sanktus” ili “Santa” – titula bogova-heroja. Stoga se i rimska “Luperkalia” naziva “dan svetog Valentina”!
Paganski Rimljani su preuzeli simbol srca od Vavilonaca. “Srce” se na vavilonskom jeziku kaže “val”. To je simbol Nimroda, “Vala”, gospoda Vavilonaca! Tom bogu sunca prinošena su mala deca na žrtvu! Nimrod – izvorni sveti Valentin – poznat je i kao “Saturn” – rimsko-vavilonski bog koji beži od progonitelja. Latinska reč “Saturn” znači “biti sakriven, sakriti se”. Saturn, to jest Nimrod, sakrio se u Italiji. Apeninske planine zvale su se “planine Nimrodove”. Nimrod se za kratko krio na današnjeg Rima. Pre obnove 753. godine, taj grad se zvao “Saturnia” – “skrovište Saturnovo”. Na mestu današnjeg Rima pronađen je i ubijen Nimrod zbog svojih zločina prinošenja nevine dece na žrtvu đavolu, silovanja devica i drugih najgnusnijih zločina! Kasnije su “hrišćani” za vreme cara Konstantina Velikog paganina učinili od Nimroda-Valentina crkvenog sveca i nastavili da ga slave kao hrišćanskog mučenika!
Nimrod, to jest Val – bog sunca starih pagana – rođen je tokom zimskog suncostaja (solsticija). U staro doba je suncostaj padao u 6. januar, Nimrodov rođendan. Pošto se vreme suncostaja kasnije promenilo, pomerena je proslava rođenja Vala (Nimroda) na 25. decembar – danas poznat kao rimski “Božić”. Po starom običaju, majka i muško dete su dolazili na obred očišćenja 40 dana posle detetovog rođenja. Četrdeset dana nakon 6. januara je 15. februar, Luperkalia, dan “svetog Valentina” čije je slavlje počinjalo 14. februara uveče. Veruje se da se tog dana Nimrodova majka i kasnije njegova žena, Semiramida, očistila i prvi put pojavila u javnosti sa novorođenim sinom. Ime meseca februara potiče od “februe” koju su rimski sotonski sveštenici upotrebljavali u obredima na “dan svetog Valentina”. “Februa” su kožni remeni žrtvenih životinja koje su prinošene tokom obreda očišćenja 14. februara uveče.
Nimrod ima još jedno ime: “Kupidon”, što znači “želja”. Nimrodova majka je osetila požudnu želju. Nimrod postade čovek kojeg je želela – njen Kupidon, kasnije i njen Valentin (silan lovac)! Stasali Nimrod postao je dete-heroj mnogih žena koje su žudele za njim – njihov Kupidon! Lovac Nimrod je Valentin – silan heroj – svih tih žena! Stoga su se pagani sećali svog herojskog lovca Nimroda, odnosno Vala, tako što su slali jedni drugima ljubavne simbole u obliku srca. Srca simbolizuju Nimroda (Vala, Valentina), utemeljitelja satanizma u drevnom Vavilonu! Nimroda, sina mulata Etiopljanina Husa (Postanje 10:8), sramotili su se evropski pagani ne želeći da obožavaju Afrikanca! Zato su mu našli zamenu: njegovig navodnog sina, belo dete “Horus”, koje se rodilo posle Nimrodove smrti. Belo dete posta u evropskoj tradiciji “beli Kupidon”.
Dakle, “sveti Valentin” nema veze sa nekim sveštenikom koji je tajno venčavao vojnike. I da je postojao takav sveštenik, on nema veze sa običajima “dana zaljubljenih” koji je čisto rimsko i vavilonsko idolopoklonstvo Nimrodu- sotonski običaji u znak sećanja na boga sunca Vala, odnosno Nimroda, izvornog svetog Valentina. U Bibliji nema ništa o “danu zaljubljenih” ni “svetom Valentinu”, ali ima podataka o Nimrodu koji je u istoriji zabeležen kao brutalna raspusna sotonska zver koja je uvela satanizam u poslepotopni svet. Stoga, ko hoće da, svesno ili nesvesno, održava “dan zaljubljenih” u čast boga sunca (svetlonoše, odnosno sotone), samo neka nastavi, ali više niko nema izgovor da kaže kako nije znao o čemu je reč.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама