Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Alesandar Veljić: Prvomajski praznik

Email

Prvo majski uranak slika

piknik 1.maj

U pagansko vreme, keltski festival Beltane izvorno se slavio 1. maja pijankom i plesom oko kipa falusa. Kada je Evropa uvela hrišćanstvo, falus je zamenjen majskim drvetom. Stari pagani su služili božanstvu Valu ili Velfegoru, u Svetom pismu najodvratniji bezbožni kult u kojem su prinose deca na žrtvu. Zbog toga je Božji bes pao na one koji su se odali tom služenju đavolu, pa Bog kaže drevnom Izrailju: „Oči su vaše videle ono što učini Gospod s Velfegorom; Gospod, Bog tvoj istrebi između tebe svakoga čoveka koji pođe za Velfegorom. A vi koji se držite Gospoda, Boga svoga, vi ste danas svi živi“ (Knjiga peta – Zakoni ponovljeni 4:3).

„Beltane“ je galsko ime za maj i praznovanje 1. maja. Tada su se „mladi okupljali ujutro 1. maja, od stabla sekli okrugli sto… palili vatru i spravljali obrok u vidu pudinga od jaja i mleka. Mesili su ovseni kolač i pekli ga na užarenom pepelu na kamenju“. Od imena drevnog keltskog festivala „Beltane“ potiče naziv feničanskog božanstva Bala (Baal, Val). Majsko drvo, koje se očuvalo u folkloru galskih naroda, odražava sliku muškog polnog uda iz drevih paganskih obreda.

Hitler je odabrao da svoj život žrtvuje mračnim silama kojima je posvetio političku karijeru i razorni uticaj svoje đavolske ličnosti, o čemu piše doktor Herbert Brenan u „Okultni rajh“: „Čitajući o tim poslednjim danima teško se možemo odupreti utisku da je Hitler čekao određeni čas… Ako je nama običnim smrtnicima jedan dan izgledao podoban kao bilo koji drugi, tako nije bilo u Hitlerovom slučaju. On je odlučio o svom času i bio rešen da ga čeka, makar pao u ruke Rusima. Čas njegove smrti je morao da nastupi u trenutku koji je odredio – ni pre ni posle. Datum je 30. april. Mračni posvećenik je ostao veran svom mračnom „vjeruju“ do samog kraja, pa je čak i dan njegove smrti morao da bude žrtva silama Tame – 30. april je od davnina praznik Beltane, dan uoči Valpurgijske noći. To je jedan od najvažnijih, ako ne najvažniji datum u satanističkom kalendaru“. Ž. M. Slavinski u „Kratkoj enciklopediji parapsihologije i hermetizma“ definiše „Valpurgijsku noć (nordijski i tevtonski): Noć uoči majskog dana kada se održava veštičji Sabat na Brokenu ili nekoj drugoj visokoj planini“.

Prvog maja 1776. godine – na dan jednog od najvećih satanističkih praznika – počela je nova etapa u istoriji rimokatoličke crkve. Nemački jezuita, doktor Adam Vajshaupt, osnovao je tajno revolucionarno društvo Red Iluminata (sa sedištem na bavarskom Univerzitetu Ingolštad). Datum ima okultno značenje pošto je 1. maj satanistički sveti sabat „Beltane“ (Beltaine), jedna od najvažnijih noći u satanističkom kalendaru kada je obavezno prineti ljudsku žrtvu sa ciljem da se izvrgne ruglu smrt Isusa Hrista.

Iako se „Dan rada“ slavi neradno, onaj kome je posvećen radi punom parom putem zabluda koje su se ukorenile u vreme bezbožne komunističke propagande.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама