Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Branka Stamenkovic u Savetu Evrope o medijskom mraku u Srbiji

Email

Branka savet evrope

Za one koji pitaju šta je rezultat Brankinog boravka u Strazburu, evo odgovora:

„Nakon govora u Savetu Evrope o medijskom mraku u Srbiji koji uonemogućava fer i slobodne izbore , Branka Stamenković iz DJB imenovana je za člana Odbora za monitoring Saveta Evrope. Ovaj odbor zadužen je za skupljanje informacija i pisanje izveštaja o stanju demokratije u zemljama članicama Saveta Evrope koje se nalaze u procesu monitoringa. Srbija je trenutno jedna od 10 zemalja nad kojima se vrši monitoring.

Osim medijskih sloboda, predmet monitoringa u Srbiji su i izborni proces, vladavina prava, reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

Ovom imenovanju i govoru predsednice DJB Branke Stamenković prethodio je pokušaj šefa srpske delegacije, Aleksandre Tomić iz SNS-a, da isključi DJB iz Parlamenta Saveta Evrope. Aleksandra Tomić je donela samovoljnu odluku da delegacija u Strazbur otputuje bez delegata DJB. Branka Stamenković je na zasedanje došla u samostalnoj režiji, posle pozitivnog odgovora Saveta Evrope na žalbu na postupanje Aleksandre Tomić.“- Završava Branka Stamenković.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2287077948203204&id=1397123287198679

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама