Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Goran Vesić protiv ustavno teroriše poslodavce i zaposlene u Beogradu

Goran Vesić zamenik gradonačelnika grada Beograda  gostojući na Studio B (na kraju teksta link) u jutarnjem programu  izjavio je preduzimanje protiv ustavne i protiv zakonske mere prema privrednicima i zaposlenima po pitanju naplate gradskog prevoza, terorisaće i jedne i druge.

Tako je izjavio da će poslodavci plaćati kazne ako zaposleni ne opravdaju putne troškove svojih zaposlenih pozivajući se na zakon o radu i preporuku ministarstva finansija, verovatno preporuku do jučerašnjeg kolege gradonačelnika Sinišu Malog.

Srpski narodni info je video da Vesić ne može da razpozna satiru od stvarnosti čak to da mu ne zamerimo, ali kao diplomirani pravnik bi morao da zna zakon kao i šta jemči ustav Republike Srbije.

Postavlja se pitanje: U zakonu o radu poslodavac ne mora da plaća zaposlenom putne troškove do određene udaljenosti od radnog mesta, dalje zapolsen iz unutrašnosti koji ne putuje gradskim prevozom ili zaposleni koji naplaćuje putne troškove ali neće da se vozi već ide pešice ili biciklom pa ne troši ni gorivo niti plaća gradski prevoz a naplaćuje putne troškove, kako će on da opravda poslodavcu kako je utrošio novac od putnih troškova, da li će takav radnik da ide da sakuplja svedoke da ih vodi kod notara kako bi odneo dokaz da na posao ide pešice ili biciklom, a da njegov lični novac koji mu pripada troši u druge svrhe,  jer će u protivnom poslodavac plaćati kaznu ili će ukinuti putne troškove zaposlenom što štedi sopsven novac koji mu po zakonu pripada što je opet protiv zakonito. Postavlja se pitanje još jedno, šta će se desti kada kontrola uhavti zaposlenog putnika bez karte kako će ga ispitivati gde je zaposlen? Ko će to raditi? Komunalna policija sa novim ovlašćenjima, gde je tu ustav i sloboda kretanja, kao i zaštita podataka ličnosti zar to nije diskriminacija, ko može da natera nekog da kaže gde radi, možda je to njegova tajna ili još bolje da iz satiričnog teksta koji je Vesić prijavio policiji ne bude stvarnost pa da se stvarno zaposleni ne sprovode kroz troturu i dokazivanja. Mi na sve ovo postavljamo pitanje Vesiću, kao diplomiranom pravniku? da nam odgovri, a još bolje da zna da je ova njegova izjava protiv zakonita, da neko njemu može da podnese prijavu samo kada bi još postajala i pravna država ovo Vesić  nebi se setio da izjavi pogotovo da pokuša da sprovede u delo.

U istom gostovanju Vesić pominje da više zaposleni neće moći da nameštaju javne nabavke!!

Kako Vesić zna da su javne nabavke nameštane? Ako zna da su nameštane onda zna i ko ih nameštao? Da li je u tome on učestvovao pa nesme da im iznese imena? Da li su protiv tih ljudi podnete krivične prijave?? Na ovo sve Vesić ćuti.

Dalje na konferenciji za novinare Vesić ne zna koliko je koštao jarbol već kaže novinarki vi znate? Što to Vesić krije od  poreskih obaveznika kada se njihov novac troši na jarbole ili su i tu javne nabavke bile nameštene pa dok se saberu šta je čije i koliko pa da onda saopšte narodu.

Po našem skromnom mišljenju Vesić prekriva nešto iz čega ima interes, a pokušava dodatno da pritegne privrednike i zaposlene kako bi im profit bio veće, to jest veći priliv novca i veće mogućnosti za manipulaciju. Sve dok Vesić ovako priča da više neće moći da se nameštaju javne nabavke a pritom ne kaže ko ih namestio građani imaju prava na sumnju da je on jedan od tih koji to isto radi, a da samo propagandom želi narodu da da lažnu nadu glumeći poštenje. Pogotovo kada još kaže da on nije Đilas, a da su do juče bili partiske kolege, pa ako je Đilas to što vi pričate Vesiću, zašto ste do juče bili sa njim u timu, o tome niste pričali tada od kada promeniste dres vi postadoste pošteni, naš Srpski narod ima jednu dobru staru poslovicu. Vuk dlaku menja ali ćud nikada.

Link sa gostovanju Vesića na studio B

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама