Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Novosađanina ujeo pas lutalica kod Najlon pijace

Email

ujed psa novi sad

Pobesneli pas lutalica ujeo je nesrećnog M.J (44)  za šaku  leve ruke, na Najlon pijaci u Novom Sadu, nakon čega je sa suprugom otišao u Dom zdravlja Zmaj Ognjena Vuka.
– Supruga je ujeo pas u subotu oko 14.30 časova. Prvo smo bili u Urgentom centru, pa su nas posle sanirane rane na šaci leve ruke poslali u Dom zdravlja Zmaj Ognjena Vuka gde suprug nema pristup kao lice u kolicima, al na sreću pa je zdravstvena radnica izašla na ulicu da mu da Tetanus.
– Dobio je uput za Pasterov Zavod. Jutros zovemo gde nas gospodin doktor odbija i govori kako nemaju mogućnosti,  a i na teritoriji Novog Sada „nema“ besnila, tako da nema potrebe da dolazi. Suprug je ipak otišao uz pomoć oca, i tamo lično mu opet isti doktor, istim rečima odvratio.
-To je čista diskriminacija osobe sa invaliditetom, i neukazivanje pregleda, iako je to njihiva zakonsk obaveza. Pritom moram reći, da su nas,  i u Urgentnom centru pitali što smo došli, i da smo trebali otići prvo kod izabranog lekara.  Dosta krvi je izgubio i nije mu bilo dobro, a oni se ponašaju prema njemu kao da nije ljudsko biće.
– Supruga je danas obišla služba za kućno lečenje. Zgrozili se ranom koja krvari i može  da se inficira, i da moj suprug (osoba sa invaliditetom) dobije sepsu. Kada ga je napao pas lutalica, sa mojim mužem je bilo i maloletno dete, koje je dobilo traume. – završava Nataša, supruga unesrećenog  M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама