Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

Pedeset radnika Laste stupilo u štrakj glađu u Mladenovcu

Juče je u Maldenovcu stupilo 50 radnika laste u štrajk glađu.

Kako radnici Laste navode više ne može da se izdrže uslovi rada. Vozila više od pola tehnički ne ispravna, ruzikuju sopstven život i zivot naroda koji se prevozi tim autobusima. Zarade više ne mogu da pokriju ni najosnovnije za žiovot, ispod svake egzistencije, a posao sve više naravno za koji se na plaća prekovreni rad. Plate nisu usklađene sa kioficijentom, prosto rečeno mnogo traže malo daju.

Nakon više pokušaja radnika da naprave dogovr sa rukovodstvom Laste koji nisu urodili plodom, radnici Laste su stupili u štrajk glađu do ispunjene uslova.

Uslovi su poboljšanje rada, ispravna tehniči vozila, povećanje plata, isplata prekovremenog rada, kao i usklađivanja koificijanta sa zaradama.

Do sada od kako su stupili u štrajk glađu niko iz rukovodstva Laste  nije ih posetio, jedini ko ih posetio i dao im podršku jeste Dejan Đukić predsednik sindikata policije Srbije.

Kako zaposleni navode ostale medije nisu bile zaintereovane da prenesu ovaj štrajk, još navode da je Srbija u jednom totalnom mraku gde vlada mafija i diktatura,a od radnika prave roba.

One thought on “Pedeset radnika Laste stupilo u štrakj glađu u Mladenovcu

  1. Tako se radi i sa preduzećima. Dovedeš ih na ivicu bankrotstva i onda prodaš nekome budzašto, po mogućstvu strancima jer mi ništa nismo „sposobni“ da vodimo..Sada isto sa radnicima. Dovedeš ih u situaciju da nemaju nikakve plate niti uslove za rad i onda im daš otkaz jer su neposlušni i nezadovoljni..Tada stupa na snagu Vučićeva ideja da su nam neopšodni migranti jer nema ko da vozi autobuse pa onda ih zaposli umesto naših „nepodobnih“ vozača , dodeli im besplatno kuće, da ima bezpovratne kredite, dečje dodatke pa neka se razmnozavaju da povećaju natalitet Srba (Vučićevi biseri)..A vi koji ste bez posla možete da se kupite i prvim vozom za Poljsku , Nemačku…pa uzivajte „blagodeti“ EU jer vam je to vaš Predsednik obećao!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама