Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

PROMOCIJA KNJIGE „ZANEMARIVANJE BIOLOGIJE U DRUŠTVENIM NAUKAMA”

Email

vladislav-djordjevic promocija knjige

U petak, 14. decembra. 2018. godine  u organizaciji Arheofuture – centra za kulturnu obnovu promovisana je knjiga Vladislava Đorđevića  „Zanemarivanje biologije u društvenim naukama: kritika feminističkog kultur-determinizam” (2017).

Domaćin promocije je bio Nikola Pavlović, direktor Arheofuture. O knjizi su govorili Vladislav Đorđević, Jasmina Ranđelović, etnolog i veterinar iz Beograda, Viktor Radun, književnik i ekonomista iz Novog Sada.

Govoreći o knjizi Vladislava Đorđevića, Viktor Radun dao je osvrt na rodnu ideologiju i politiku u okviru radikalnog feminizma.

Na promociji je istaknuto da polovi mogu biti – i treba da budu – ravnopravni, ali da oni nisu – niti mogu biti – isti.

Građenje društva na premisi da su isti predstavalja građenje društva na biološkoj i naučnoj laži. Ta laž stoji u temelju „politike rodne ravnopravnosti”- rekao je Vladislav Đorđević  i dodaje:

„Politika rodne ravnopravnosti nije isto što i politika ravnopravnosti polova. Politika ravnopravnosti polova je politika jednakih šansi (equal opportunities policy), a politika rodne ravnopavnosti je politika jednakih razultata („equal outcomes policy”). Da bi se postigli jednaki razultati moraju se svesno i namerno favorizovati žene i diskriminisati muškarci. Da bi se javnost ubedila da podupire diskriminatornu i nepravednu politiku rodne ravnopravnosti svesno se i namerno zanemariju biološke razlike među polovima. Upravo stoga se u feminističkoj propagandi i govori o „rodovima”, a ne o „polovima”. Time se želi istaći da biološke razlike među polovima ne postoje. „Politika rodne ravnopranosti” je svesna manipulacija javnosti, a knjiga „Zanemarivanje biologije u društvnim naukama” je jasno i odlučno razobličava“ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама