Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: ФЕМИНИСТИЧКИ СТАЉИНИЗАМ

Email

Fenimistički fenimizam

StaljinizamСтаљинизам је постао ноторан по својим судским процесима. Основно њихово облежје било је то да је оптужени унапред осуђен. Дакле, суштина „судског процеса” није била та да се докаже кривица оптуженог, него да се он приволи на признање кривице. Уколико би оптужени признао кривицу, он би добијао „милостиви ударац” (фр. coup de grâce), тј. био би стрељан без мучења. То би му била награда за „лепо понашање” или „кооперацију са судом”. Уколико не би признао кривицу био би свеједно стрељан, али под тежим околностима. То би му била казна за „лоше понашање” или „некооперативност”.

Најраспрострањенији данашњи вид стаљинизма је феминизам. И у њему постоји златно правило да је окривљена особа унапред крива. Суштина феминистичких суђења није у томе да се кривица окривљеноме доказује, него да се доказује његова невиност.

То крши два пиринципа. Први је онај којег су древни Римљани описали у пословици „Нека се чује и друга страна” („audiatur et altera pars”). Тога није било у стаљинистичким поцесима, а нема га ни у садашњим феминистичким. Оптужени Милован Јеличић Јуткла је унапред проглашен кривим. Тај априоризам шири једна ТВ водитељица (Татјана Војтеховски), једна политичарка (Маринка Тепић) и један таблоид (Блиц). Код свих тих „феминистичких јастребица” нема ни најмањег покушаја да се чује „и друга страна”. Оптужени је крив и тачка.

Феминизам крши и принцип који је у крговима правника познат као „претпоставка невиности”. По том принципу свако је невин док се не докаже да је крв. У стаљинистичким и феминистичким процесима свако је крив док се не докаже да је невин.

Да поентирам. Милована Јеличића Јутку не бих ставио у светачки календар, али ни стрељао без суђења како то чине феминистичке стаљинисткиње. Заправо, извршио бих „феминистичку дестаљинизацију”, тј. уклонио из јавног живота све оне који пресуђују без суда, тј. руше темељне принципе права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама