Srpski narodni info

www.srpskinarodniinfo.com

ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: МИРКА ВАСИЉЕВИЋ КАО „НАЈВЕЋИ ЖЕНОМРЗАЦ”

Email

Мондо / Стефан СтојановићFoto: Mondo

Када је млада згодна глумица Мирка Васиљевић дала изјаву у једној ТВ емисији да „жена некад мора нешто и да оћути да би опстао брак” сручили су се на њу феминистички медији и феминистички коментатори. Они су њену изјаву протумачили злонамерно, не поштујући ни контекст, ни њене интенције. Класика. Тако је Мирка преко ноћи постала „највећи женомрзац” (смењујући мене на тој ласкавој позицији). Није јој помогло ни то што је касније објаснила свој став. Нормалним људима никакво објашњење није ни било потребно. Савршено је јасно шта је хтела да каже. А феминисткињама објашњавати исто је што и објашњавати тегли од краставаца. Стога су се напади умножили.

Неки добронамерни људи су је бранили тврдећи да је она само изнела „своје мишљење”. Заправо, у њеној изјави нема ничег оригиналног. То је знала већ моја бака Пелагија Пела Сремац, која је живела у браку пола века са мојим децом Стеваном Сремцем. Знао је то и мој деда Стева. Занала је то и моја друга бака Даница Дана Ђорђевић, која је такође рекордер по броју година у браку. Знао је то и мој деда Јордан. Знају то и моји родитељи, који су такође скоро пола века у браку. Знају то и све друге удате жене и други ожењени мушкарци. Заправо, знају то и сви људи. Ја нисам ожењен, али знам да понекад нешто морам и да прећутим да бих задржао са некима другарство и пријатељство. За све што се хоће рећи постоји време, место и начин. Бирају се речи, време и место говора да би односи функционисали. Дакле, Миркина изјава није никакав „скандал”, него само „здрава памет”. Изјава је израз тактичности, мудрости и разборитости. Али свега тога у феминизму нема. Ту царују малициозниост, ароганиција, осионост, набуситост, чангризавост, зановатање, пакост, закерање, каприциозност, свађа, глупост и све друге најгоре људске особине.

Дакле, оно што је истински скандалозно није Миркина изјава, него реакције феминистичких медија. Али оне су заправо разумљиве, јер се у њих сливају милиони евра за пропагирање антибрачних и антипородичних вредности, па им Мирка са својим доброћудним и трезвеним ставом квари посао разбијања бракова и породица.

Колико је ситуација апсурдна сведочи и чињеница да сама Мирка није удата, него да живи у ванбрачној заједници. Али њој је стало да њу сачува, јер има троје деце и, чини се, финог партнера са лепим приходима. Разбијачицама бракова то је неподношљиво, па желе да разбију и ту ванбрачну везу. Дакле, ништа посебно. Антипородични секташи раде свој посао разбијања веза, бракова и породица. Добро су плаћени за то, па су се унервозили да им добродушна и лепушакста Мирка не поквари ђавољу работу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this:
Скочи на траку са алаткама